Ιστιοπλοϊα

Το ιστιοπλοϊκό τμήμα, κατά το παρελθόν, έχει να επιδείξει ότι θα ονειρευόταν κάθε ιστιοπλοϊκός όμιλος όπως τις καλύτερες διακρίσεις στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.

Για παιδιά έως 12 ετών

Εκτός από το γεγονός, ότι τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους και να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων,η ιστιοπλοΐα αποτελεί και έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης, που θα διατηρήσει την καλή φυσική κατάσταση του παιδιού σας.

Η ιστιοπλοΐα δίνει στο παιδί μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που τόσο πολύ αναζητά.

Για εφήβους έως 18 ετών

Επίσης επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, τον θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίζει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργήσει θετική εικόνα εαυτού.

Ενα άλλο σημαντικό όφελος που προσφέρει ή ιστιοπλοΐα στη ζωή του παιδιού είναι ότι του δίνει την ευκαιρία να εκτονώσει την ενεργητικότητά του από το επιβαρημένο σχολικό πρόγραμμα. Αυτές οι ελάχιστες ώρες εβδομαδιαίως αποτελούν στιγμές χαλάρωσης, χαράς και διασκέδασης για το παιδί.

Έλατε λοιπόν να βιώσετε απο κοντά όλα τα προτερήματα αυτού του συναρπαστικού αθλήματος.

Για ενήλικες

Έλα κι εσύ να μάθεις ιστιοπλοια τριγώνου με Dinghy σκάφη. Παρακολούθησε έναν κύκλο οχτώ μαθημάτων διάρκειας 2 ωρών το κάθε ένα, και νιώσε  την ελευθερία που προσφέρει το άθλημα. Τα μαθήματα γίνονται απο έμπειρους προπονητές οι οποιοι βρίσκονται μαζί σας μέσα στο σκάφος διδάσκοντας σας έτσι όλες τις λεπτομέρειες. Τα  γκρουπ αποτελουνται απο τρία άτομα έτσι ωστε να κανετε ιστιοπλοια  και τις 2  ώρες του μαθήματος.

Ιδιαίτερα Μαθήματα

  • Αρχάριος ( χωρίς καμία απολύτως γνώση του αθλήματος)
  • Προχωρημένος ( εάν γνωρίζετε τις βασικές αρχές τη ιστιοπλοΐας)
  • Προαγωνιστικό ( για άτομα που θέλουν να κάνουν το επομενο βήμα στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα)
  • Αγωνιστικό ( για άτομα που θέλουν να προετοιμαστούν για αγώνες η χρειάζονται βοήθεια να τελειοποιήσουν την τεχνική τους)*

*κατηγορίες OPTIMIST-LASER

Σχολικά Προγράμματα

Οι ώρες και οι μέρες τών μαθημάτων γίνονται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του σχολείου!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα  http://anog-sailing.gr/