Μία ακόμα χρυσή σελίδα μπήκε χθες στην ιστορία του γυναικείου τμήματος πόλο του ΑΝΟΓ. Η ομάδα που πρώτη έφερε την Ευρωλίγκα στην Ελλάδα, κατάφερε στον σχετικά νέο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος (μόλις η 5η φορά είναι φέτος που διεξάγεται), να φτάσει στον τελικό για 1η φορά.

Με αντίπαλο την εξαιρετική χθες ΑΕΚ, με μεγάλη ανατροπή, πήρε το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό όπου θα συναντήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.

Ο χθεσινός αγώνας είχε πολύ άγχος για τα κορίτσια του Θ. Ανδρεάκου. Το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό. Πολλές λάθος επιλογές ειδικά στις πάσες, δεν έδωσαν την δυνατότητα για σκοράρισμα. Η ΑΕΚ που ήταν πολύ καλά στημένη στην άμυνα, πήρε προβάδισμα ακόμα και με 4 γκολ διαφορά (5-1). Η Ειρήνη Νίνου, στο 1ο ημίχρονο, φαινόταν ότι ήταν η μόνη που είχε σε κάποια σημεία καθαρό μυαλό και μπόρεσε σε αυτό το 1ο ημίχρονο, να κρατήσει σχετικά κοντά την ομάδα (5-2). Σχεδόν όλα άλλαξαν στην αρχή της 3ης περιόδου. Το διάλλειμα ανάμεσα στην 2η και την 3η περίοδο, φάνηκε να έκανε πολύ καλό στην ομάδα. Στα πρώτα 3 λεπτά της περιόδου ο ΑΝΟΓ αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σε άμυνα κι επίθεση ξαναμπήκε στο ματς (5-5). Ολα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η ΑΕΚ ξαναπήρε προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί. Ο ΑΝΟΓ ισοφάρισε και στην τελευταία περίοδο πήγε, χάρη στην άμυνα, το ματς στο +2 (8-6). Το τελικό 8-7 διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Σήμερα ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 17.00.

ΑΕΚ- ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR 7-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 1-4, 1-2.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Μαρκοπούλου.

ΑΕΚ (Κική Λιώση): Αρχοντάκη, Πασκάλε 1, Κάσσαρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Τσιμάρα Ευφροσύνη 1, Τσιμάρα Ευδοκία 2, Γροζοπούλου, Τσουρή, Κοβάσεβιτς, Βαμβακάρη.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου, Ειρήνη Νίνου 4, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.