ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  Το Τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης του ΑΝΟΓ είναι από τα πιο όμορφα και ελπιδοφόρα τμήματα του Ομίλου μας. Οι προπονήσεις γίνονται στο Κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου μας και τα κορίτσια μας χαρίζουν ολοένα και περισσότερες χαρές και διακρίσεις.    

ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΕΣ:  

Δαββέτα Ιφινόη

Παπανδρέου Ελένη

Σακέλλη Δανάη

Μαλκογεώργου Εύα

Σελετοπούλου Ιωάννα

Μπληζιώτη Γεωργία

Δοσαρά Σταυρούλα

 

 

”Η καλλιτεχνική κολύμβηση(μέχρι το 2017 γνωστή ως συγχρονισμένη) είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1973. Έχει τρία αγωνίσματα, το ατομικό, το ντουέτο (ζεύγος) και το ομαδικό.

Παραδοσιακά, το άθλημα ήταν αποκλειστικά για γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα για να γίνει και άθλημα των αντρών, ενώ πρόσφατα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα και τέτοιες διοργανώσεις, όπως και με ντουέτα άντρας / γυναίκα. Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται, με θεωρητικό μέγιστο το 100, για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής. ”