Ξεκίνησε χθες η 2η φάση της Ευρωλίγκας των γυναικών με τον ΑΝΟΓ να συμμετέχει στον όμιλο της Πάντοβα.

Τα κορίτσια του Ορ. Σαλάχα, παρά την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν την προηγούμενη ημέρα, αφού η προγραμματισμένη για τις 18.00 άφιξη στην Πάντοβα, έγινε τελικά στην 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, πάλεψαν στα ίσια την κυπελλούχο Ευρώπης Ρωσική Κίνεφ Κίρισι. Ομως δεν μπόρεσαν να πετύχουν την σούπερ έκπληξη, αν και βρέθηκαν κοντά σε αυτήν.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή. Οι 2 ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Η Κίρισι κατάφερε να ξεφύγει 6-4 στην μέση της 2ης περιόδου, αλλά ο ΑΝΟΓ αντέδρασε και ισοφάρισε στο τέλος της περιόδου σε 6-6.
Στην 3η περίοδο η Ελληνική ομάδα συνεχώς ισοφάριζε την αντίστοιχη Ρωσική (7-7, 8-8, 9-9, 10-10). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πήρε προβάδισμα με 11-10, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.
Ομως, η 3η ποινή της Κοντογιάννη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, άλλαξε εντελώς τα δεδομένα. Μέχρι η Ελληνική ομάδα να προσαρμοστεί, οι Ρωσίδες πέτυχαν μέσα σε 27″ 2 γκολ και ξαναπήραν το προβάδισμα, το οποίο έκτοτε δεν έχασαν ποτέ.
Ο ΑΝΟΓ στην συνέχεια ρίσκαρε, αλλά οι πολύ έμπειρες Ρωσίδες κατάφεραν να αντιδράσουν και ανέβασαν πολύ την διαφορά. Τελικό σκορ 16-12 (3-3, 3-3, 4-5, 6-1).

Από τον ΑΝΟΓ ήταν εξαιρετική η Ειρ. Νίνου όπως επίσης και οι Κουλχαας και Κοντογιάννη. Δεν υστέρησαν όμως καθόλου οι υπόλοιπες.
Προκοφίεβα, Ιβάνοβα και Ρύσκοβα έδειξαν την κλάση τους.