Ολη η οικογένεια του ΑΝΟΓ είναι πολύ περήφανη για τις 3 Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο πόλο, στην κατηγορία των νέων γυναικών, οι οποίες αντιπροσώπευσαν επάξια τον όμιλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ισραήλ που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή.
Η εθνική μας ομάδα, μέλη της οποίας ήταν η Εύα Καρύτσα, η Ειρήνη Νίνου και η Ελευθερία Φουντωτού, εντυπωσίασε και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Τα 3 κορίτσια μας απάντησαν σε 7 ίδιες ερωτήσεις και δείχνουν, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας πιο κάτω, το πόσο συνεσταλμένα είναι και πόσο κοντά βρίσκονται στην επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων στόχων σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

 • Τα συναισθήματα στην Νετάνια άλλαζαν από την μια μέρα στην άλλη. Κάθε μέρα είχατε αγώνες, αλλοτε δύσκολους κι άλλοτε εύκολους. Ποιός ήταν ο πιο δύσκολος για εσάς?
  Ειρήνη: Ο πιο δύσκολος αγώνας πιστεύω ήταν το παιχνίδι του ημιτελικού διότι εφόσον περάσαμε στην 4αδα αρκετά εύκολα οπως φάνηκε και απο το αποτέλεσμα με την Σερβία,επόμενος και πιο σημαντικός στόχος ήταν ο τελικός και ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και το κάθε λαθος θα μας κόστιζε,κάτι το οποίο δεν είχαμε νιώσει στα προηγούμενα παιχνίδια, διότι είμασταν πιο δυνατή ομάδα από τις μέχρι τότε αντιπαλες και σίγουρα ένα παιχνίδι που σου δίνει το εισιτήριο για τον τελικό ενός Παγκόσμιου είναι από μονο του πολύ δύσκολο.
  Εύα: Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διοργάνωση, νικώντας την πιο «δύσκολη» ομάδα στον όμιλο μας, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό από ψυχολογικής άποψης.Επομένως, τα ερχόμενα παιχνίδια ήταν ακόμα πιο εύκολα και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να διορθώσουμε άλλα πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας.
  Ελευθερία: Σίγουρα τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και κάθε αγώνας ξεχωριστός.Εμείς αντιμετωπίσαμε όλους τους αγώνες εύκολους και δύσκολους με την σοβαρότητα που αρμόζει σε μια τέτοια διοργάνωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος.Ο ημιτελικός ήταν αυτός που εστιάσαμε και θέλαμε σίγουρα να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την θέση μας στον τελικό.
 • Ημιτελικός: Το κάνατε να δείχνει πολύ εύκολο. Ηταν όντως έτσι?
  Εύα: Ο ημιτελικός σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολος, αλλά είχαμε απίστευτη θέληση και δύναμη για να βγούμε νικήτριες με διαφορά κιόλας στο σκορ. Ξέραμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από την πρώτη στιγμή!
  Ελευθερία: Η Ουγγαρία είναι από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον γυναικείο πόλο και έως τέτοια την αντιμετωπίσαμε. Από την άλλη εμείς είμασταν παρα πολύ καλές, ηταν το καλύτερο μας παιχνίδι και σε άμυνα και σε επίθεση και δεν αφήσαμε περιθώρια να ξεφύγει το σκορ.
  Ειρήνη: Πιστεύω ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απλά καταφέραμε με την άμυνα μας πρώτα από όλα να κρατήσουμε χαμηλά τα γκολ της Ουγγαρίας και να χτίσουμε μια διαφορα που έδωσε την δυνατότητα ακόμα και κάποια ατομικά λάθη που έγιναν να μην μας κοστίσουν την νίκη και το πιο σημαντικό είμασταν διαβασμένες, ξέραμε τι να περιμένουμε και μπήκαμε από την αρχή μέχρι το τέλος συγκεντρωμένες και δεν επαναπαυθήκαμε στην καλή εικόνα που δείξαμε στην αρχή του παιχνιδιού.
 • Τελικός: Πήγαμε στην αντίθετη πλευρά. Τι έφταιξε στο ξεκίνημα?
  Ελευθερία: Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα τελικό Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό, δεν έγινε. Πήραμε το ασημένιο, μια τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό πόλο και αφήσαμε πίσω μεγάλες ομάδες.Ήταν ένα παιχνίδι με όλο το άγχος του τελικού.Για εμάς ήταν το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε στην διοργάνωση κόντρα σε μια δυνατή Ισπανία που αξια κατέκτησε τον τίτλο.
  Ειρήνη: Ένας τελικός Παγκόσμιου είναι θεωρώ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που από την μια έχεις εξασφαλίσει ένα μετάλλιο αλλά από την άλλη το χρυσό προσδίδει άλλη αξία. Για κάποια απο τα κορίτσια αυτός ο τελικός ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το άγχος και η πίεση ειναι δικαιολογημένα αλλά δεν παύουν να υπάρχουν. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν μας έβγαιναν αρκετές φάσεις και μπλοκαραμε από την άμυνα της Ισπανίας. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα αρνητική ψυχολογία και βιασύνη στο να σκοράρουμε καθώς βλέπαμε τις Ισπανίδες να χτίζουν μια διαφορα που δεν την θέλαμε γιατί μετά το παιχνίδι θα ξέφευγε.
  Εύα: Όσο για τον τελικό πιστεύω ότι χάσαμε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στην αρχή του παιχνιδιού που έπαιξαν ρόλο στην ψυχολογία και το άγχος της ομάδας.
 • Δείχνατε πολύ “ομάδα” μέσα στα ματς, με όλη την σημασία της λέξης. Ποιοί ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό?
  Ειρήνη: Ο στοχος που ειχαμε θεσει από την αρχή γνωριζοντας τις δυνατοτητες της ομαδας, αρκούσε για να μας ενώσει, παρά το γεγονος ότι η ομάδα μας δεν χτίστηκε μέσα σε κάποιους μήνες, αλλά χτίζεται κάποια χρόνια τώρα γιατί με τα περισσότερα κορίτσια ξεκινήσαμε μαζί στις εθνικές ομάδες και με αλλα βρεθήκαμε συμπαίκτριες στα σωματεία μας όποτε γνωριζόμαστε καλά και εντός αλλά και εκτός νερού.
  Εύα: Το κλίμα στην ομάδα ήταν παρά πολύ καλό. Ήμασταν όλες παρά πολύ δεμένες μεταξύ μας αλλά και με το προπονητικό team. Όπως και η προετοιμασία σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα συνέβαλε σε αυτό.
  Ελευθερία: Όλα τα κορίτσια δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε ως εδώ.Οι κοινός στόχος για ένα μετάλλιο και μια θέση στο βάθρο έφερε το αποτέλεσμα που φαινόταν προς τα έξω.
 • 3 Γλυφαδιώτισσες στο βάθρο. Τι σημαίνει αυτό για τον ΑΝΟΓ?
  Εύα: Ειναι πολύ ενθαρρυντικό. Δείχνει ότι ο σύλλογος δουλεύει σοβαρά. Πιστεύω ότι και οι τρεις μας θα συμβάλλουμε στο μέγιστο φέτος για να βοηθήσουμε την ομάδα.
  Ελευθερία: Ο ΑΝΟΓ είναι ένα σύλλογος με μεγάλη ιστορία στο άθλημα.Εχει στελεχώσει με αθλητές και αθλήτριες τις εθνικές ομάδες. Αυτό δείχνει την δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις και σαν σύλλογος εργάζεται πανω σε αυτό συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχει.
  Ειρήνη: Σίγουρα ήταν κάτι παρά πολύ σημαντικό και τιμητικό και ατομικά για εμάς αλλά και για τον ΑΝΟΓ να βρίσκονται τρεις αθλήτριες του στο βάθρο. Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα για πολλούς αθλητές του ΑΝΟΓ, που ονειρεύονται αυτή τη στιγμή, κάτι το οποίο ήταν και για εμάς παράδειγμα και όνειρο όταν βλέπαμε άλλους αθλητές να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Μια τέτοια συλλογική επιτυχία δείχνει δουλειά και αθλητών αλλά και προπονητων που πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες παιδιών που έφτασαν στο σημείο να πραγματοποιήσουν κάποια από τα όνειρα τους.
 • Αρχίζει σε λίγο η Α1. Στόχοι εκεί?
  Ελευθερία: Το φετινό πρωτάθλημα θα ειναι άκρως ανταγωνιστικό καθως έχουν ενισχυθεί οι περισσοτερες ομάδες και αναμένεται μια πολυ καλή σεζόν..Οι στόχοι της Γλυφάδας παραμένουν υψηλοί και θα προσπαθήσουμε παρα πολυ να είμαστε μέσα στις 3 καλυτερες ομάδες.
  Ειρήνη: Είναι μια καινούργια χρόνια και σε μια καινούργια ομάδα για εμένα, οι στόχοι που έχουμε θέσει είναι υψηλοί,ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
  Εύα: Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1. Θα δούμε πολυ ωραία ματς αφού όλα τα σωματεία έχουν κάνει ανανεώσεις, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο. Στόχος μας είναι για άλλη μια χρονιά να είμαστε μέσα στην τριάδα και να εξελισσόμαστε.
 • Η τελευταία ερώτηση αφορά τους προσωπικούς σου στόχους
  Ειρήνη: Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα μου όσο πιο πολύ μπορώ και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και της ομάδας.
  Εύα: Προσωπικοί μου στόχοι είναι να κάνω μια πολυ καλη σεζόν, να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου, και βέβαια πιο μακροπρόθεσμα η εθνική γυναικών.
  Ελευθερία: Για κάποιες από εμάς το Παγκόσμιο στο Ισραήλ ήταν το τελευταίο ηλικιακό πρωτάθλημα.Παραμένει μεγάλος στόχος η εθνική γυναικών.Χρειάζεται πολυ δουλειά συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο.

Αυτά λοιπόν μας είπαν οι 3 αργυρές Παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Ευχόμαστε πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, πλέον με την Εθνική Γυναικών.