Και τελικά το Three Peat έγινε πραγματικότητα.

Στο κολυμβητήριο του Χαιδαρίου, ο ΑΝΟΓ έγραψε ακόμα μια χρυσή ιστορία στην κατηγορία των νέων ανδρών στο πόλο και κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα.

Ο ΑΝΟΓ ήταν το μεγάλο φαβορί σε αυτό το πρωτάθλημα και το έδειξε σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Κέρδισε και τα 6 παιχνίδια (4 στον όμιλο, τον ημιτελικό και τον τελικό) και απέδειξε ότι είναι δικαιότατα ο πρωταθλητής και πάλι.

Στον όμιλο που θεωρητικά ήταν και ο πιο δύσκολος από τους 2, ο ΑΝΟΓ πέτυχε 4 νίκες και πήρε την 1η θέση. Στα 2 σπουδαιότερα παιχνίδια, επιβλήθηκε της Βουλιαγμένης με 11-9 και του Ολυμπιακού με 11-8.

Στον ημιτελικό, η ομάδα είχε άγχος. Απέναντι στην έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο ΑΝΟΓ βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό.
Οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν αποκλειστικό και μόνο στόχο την αντιμετώπιση του Παπανικολάου αλλά και της κόντρας του ΑΝΟΓ.
Στο 1ο ημίχρονο κατέβαιναν λίγοι παίκτες του Απόλλωνα στην επίθεση. Ο ΑΝΟΓ έπαιξε πιεστική άμυνα, αλλά με αυτό τον τρόπο άφηνε πολλούς ελεύθερους χώρους. Στην επίθεση του Απόλλωνα υπήρχαν μόλις 3 ή το πολύ 4 ζευγαρια, με αποτέλεσμα, να κερδηθούν αρκετές προσωπικές μάχες, και το ματς να φτάσει ακόμα και στο 5-1. Κάπου εκεί, ο ΑΝΟΓ αντέδρασε. Μείωσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σε 4-5 και πέρασε μπροστά 6-5 στην αρχή της 3ης περιόδου. Η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη, έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού πλέον δεν υπήρχαν χώροι για τον Απόλλωνα που υποχρεώθηκε να κατεβάσει όλη την ομάδα κάτω, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στον ΑΝΟΓ να φεύγει και στην κόντρα. Ο Απόλλωνας πάντως έκανε την ύστατη προσπάθειά του και ξαναπέρασε μπροστά 7-6 για να λήξει η 3η περίοδος 7-7. Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΝΟΓ ήταν πολύ καλύτερος. Εφτασε το σερί στο 4-0 και το σκορ πήγε στο 10-7. Ο Απόλλων απλά μείωσε στο τέλος σε 10-8.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
Σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο, ο ΑΝΟΓ από το 2ο οκτάλεπτο και μετά ήταν απολαυστικός. Η Βουλιαγμένη που προηγήθηκε στο σκορ 1-0, είχε κατά νου την απομόνωση του Παπανικολάου. Στο 1ο ημίχρονο φάνηκε εν μέρει να τα καταφέρνει. Κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι, μειώνοντας μάλιστα το 3-1 σε 3-2, αλλά μέχρι εκεί. Ο ΑΝΟΓ πήρε μπροστά στην συνέχεια. Με τρομερή άμυνα, βασισμένη στον τερματοφύλακα Ηλιόπουλο και στους Χαλυβόπουλο και Μπραΐμη και με επίθεση για όσκαρ, βασισμένη κυρίως στον Παπανικολάου, πήρε τεράστια διαφορά (8-3 και 9-4) για να κερδίσει τελικά με 9-5.
Τα εύσημα πάντως πρέπει να δώσουμε και στα υπόλοιπα παιδιά που έπαιξαν με την ψυχή τους (Περόπουλος, Γαλάνης, Λεμπέσης, Γέμελος, αλλά και οι υπόλοιποι) και πέτυχαν μερικά πολύ κρίσιμα γκολ, βγάζοντας και κάποιες πολύ σημαντικές άμυνες.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 5-9

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-4, 2-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος Ηλ., Σταμέλος, Καλογερόπουλος 1, Κουρούβανης Ν. 1, Δήμου 1, Βλάσσης, Χριστοφορίδης 1, Τσαταλιός, Παπανικολάου Γ. 1, Παπάκος Κ., Τρουλής, Μάμαλης, Γκανάτσιος, Ζώρζος.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Ηλιόπουλος Ν., Μάγγος, Παπαγεωργίου Β., Ατιέ, Γαλάνης 1, Λεμπέσης 2, Μπραϊμης 2, Δίκος, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαϊδόπουλος Ελ., Παπανικολάου Ν. 4, Περόπουλος, Τσιώνος, Γεμελος, Καραχριστοδούλου.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Δαμιανάκης

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Απόλλων που κέρδισε 6-5 στον μικρό τελικό το Π. Φάληρο