Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στην Βάρη, η γυναικεία ομάδα του ΑΝΟΓ απέναντι στην Ιταλική Βερόνα.
Τα κορίτσια του Ορ. Σαλάχα πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Την νίκη πρόκριση επί της Ιταλικής Βερόνα η οποία μάλιστα ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 12-11.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον ΑΝΟΓ. Με την Γκάνγκλ ανίκητη στο τέρμα και με συνολική άμυνα μπετόν (πολύ κλειστά από το ξεκίνημα της Ιταλικής επίθεσης σε σχήμα ¨ανάμεσα¨), τα κορίτσια πήραν πολύ σημαντική διαφορά στην αρχή της 2ης περιόδου με σκορ 4-1.
Κι εκεί που όλα φαίνονταν πολύ καλά, ξαφνικά έσβησαν τα φώτα. Κόντρα κλασσική 2-1 χάνεται και το 5-1 γίνεται αμέσως 4-2. Αυτό το δεδομένο επηρέασε πολύ την ομάδα. Η άμυνα που θα έπρεπε να στηρίξει εκεί την ομάδα, ξεκλειδώθηκε από τις Ιταλίδες που με μπροστάρισα την Ιβάνοβα από την δεξιά πλευρά (συνολικά πέτυχε 6 γκολ) πέρασαν μπροστά 6-5. Ενα εντυπωσιακό γκολ της Νίνου ισοφάρισε το σκορ και φτάσαμε έτσι στο ημίχρονο.
Στην 3η περίοδο ο Σαλάχας άλλαξε για λίγο την άμυνα. Δεν ξεκίνησε από τη αρχή πολύ κλειστά, αλλά βάζοντας την Κουλχάας στην άμυνα στα 2 μέτρα, ο ΑΝΟΓ ξεκίνησε με πρες το οποίο κατέληγε προς το τέλος της Ιταλικής επίθεσης σε ανάμεσα.
Οι Ιταλίδες σάστισαν για λίγο και ο ΑΝΟΓ πήρε προβάδισμα 8-6, το οποίο με αυξομειώσεις διατήρησε ως το τέλος.
Μάλιστα, κάπου στο μέσον της 4ης περιόδου (5′ πριν την λήξη), το ματς έφτασε στο +3 (10-7). Εκεί που έπρεπε να βγει οπωσδήποτε η άμυνα, η Ιβάνοβα ξανασκόραρε μειώνοντας σε 10-8 και στην συνέχεια σε 10-9. Νέο προβάδισμα νίκης στην συνέχεια και 12-9, μόλις 3′ πριν το τέλος με τρομερό γκολ της Ειρήνης Νίνου. Κι όμως οι Ιταλίδες αντέδρασαν άμεσα και 12-10.
1′ πριν από την λήξη η Βερόνα πήρε ταιμάουτ κι έπαιξε με τον τερματοφύλακα στην επίθεση. Εκεί ο ΑΝΟΓ ήταν καλά προετοιμασμένος. Εβγαλε μάλλον εύκολα την άμυνα, αλλά έγινε λανθασμένο σουτ από το ένα τέρμα στο άλλο. Οι Ιταλίδες ξαναπήραν την μπάλα και σκόραραν 20″ πριν το τέλος μειώνοντας σε 12-11. Μετά την σέντρα, η Ιλσε Κουλχάας κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τρελά πανηγύρια από την Ελληνική πλευρά.

Ο ΑΝΟΓ είχε ειδικά στην αρχή, σε πολύ καλή ημέρα την Γκάνγκλ.
Ο Σαλάχας όμως επιτέλους βρήκε άξιες συμπαραστάτριες της Ειρ. Νίνου και της Τ. Κοντογιάννη στην επίθεση. Ειδικά η Φουντωτού και η Γρηγοροπούλου έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Ομως μπήκαν κι άλλες στην εξίσωση της νικης. Η Αντωνιάδη πέτυχε ενα εντυπωσιακό γκολ στην κόντρα και η Π. Νίνου ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς του αγώνα.
Αφησα τελευταία την Κουλχάας που σε αυτή την ομάδα έχει αφήσει το εγώ της στην Ολλανδία και παίζει αποκλειστικά και μόνο για την ομάδα. Μοιράζει συνεχως την μπάλα στις συμπαίκτριές της, παίζει εντυπωσιακά στην άμυνα και είναι το Α και το Ω στον φετινό ΑΝΟΓ.

Πλέον, ο ΑΝΟΓ έχει προκριθεί στην επόμενη φάση και αύριο απέναντι στην Τεράσα με νίκη θα πάρει την 2η θέση. 1η είναι η Ουραλότσκα ότι και να γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια.