Πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα του ΑΝΟΓ στον 2ο μικρό τελικό του πρωταθλήματος και κέρδισε ξανά τον Εθνικό, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ΑΝΟΓ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο αγώνας σήμερα ξεκίνησε (στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ) με τον Εθνικό να δείχνει ότι είναι καλά διαβασμένος απέναντι στην άμυνα του ΑΝΟΓ. Οι φιλοξενούμενες, πέτυχαν πολύ γρήγορα το 1ο τους γκολ και μέχρι την λήξη της 1ης περιόδου δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με σουτ από πολύ κοντά, τις οποίες όμως πέταξαν στα σκουπίδια, αφού αντί για δυνατά σουτ επέλεξαν τα ψηλοκρεμαστά. Σε αυτό βέβαια, έπαιξε ρόλο και η απόδοση της Αρχοντάκη που και σήμερα ήταν πολύ καλή.
Στην 2η περίοδο, το ματς είχε πολλά λάθη και από τις 2 πλευρές. Συνεχείς λάθος πάσες και επιθετικά φάουλ ήταν το σκηνικό που άφησε το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στα μέσα της 3ης περιόδου και με τον ΑΝΟΓ μπροστά με 4-3, δόθηκε διπλή αποβολή στο ξεκίνημα της κόντρας του Εθνικού. Από τον ΑΝΟΓ αποβλήθηκε η Γρηγοροπούλου, που ήταν η 3η της ποινή, και ο Σαλάχας έμεινε χωρίς φουνταριστό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην επίθεσή του (με 5 παίκτριες η κάθε ομάδα) ο Εθνικός ισοφάρισε.
Ολα έδειχναν ότι το ματς κυλούσε υπέρ του Εθνικού. Μάλιστα, η εντυπωσιακή Κοντογιάννη ήταν κουρασμένη. Εκεί όμως ανέλαβαν τα υπόλοιπα κορίτσια με κορυφαία την Π. Νίνου που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση. Πήρε από το χέρι τον ΑΝΟΓ και ουσιαστικά ήταν αυτή που τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι.
Ο Εθνικός αν και βρέθηκε πίσω με 5-4, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 6-5, έχοντας μάλιστα χάσει κι ένα πέναλτι. Απέμεναν 5 περίπου λεπτά. Ο ΑΝΟΓ όμως και κυρίως η Νίνου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Το 7-6 που διαμορφώθηκε μόλις 2′ πριν το τέλος, έδινε μεγάλο προβάδισμα στα κορίτσια του Σαλάχα, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αποβληθεί. Στα τελευταία 3-4′ όλοι οι προπονητές των 2 ομάδων είχαν δεχθεί κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα οι οδηγίες να δίνονται από την κερκίδα, κάτι που υποχρέωσε τον διαιτητή να σταματήσει το παιχνίδι και να απειλήσει με διακοπή αν ξαναμιλούσε κάποιος από τους αποβληθέντες.
Στο 1.15 πριν το τέλος, η Μπιτσάκου ρίσκαρε, αφήνοντας την Κοντογιάννη στα 6 μέτρα, Η Τίνα άλλο που δεν ήθελε. Με ένα εξαιρετικό σκαστό σουτ έστειλε το ματς στα 2 γκολ διαφορά (8-6).
Ο Εθνικός κέρδισε αποβολή και μείωσε 45″ πριν την λήξη σε 8-7. Η Κοντογιάννη κράτησε την μπάλα μέχρι το τέλος των 30 και η τελευταία επίθεση ανήκε στον Εθνικό, που όμως δεν είχε άλλο ταιμ άουτ. Η άμυνα του ΑΝΟΓ προσαρμόστηκε στην Ελληνιάδη και όταν η μπάλα έφτασε εκεί, έπεσαν 2 κορίτσια και την έκλεψαν. Το τέλος ήταν πλέον δεδομένο. Ο ΑΝΟΓ έκανε το 2-0 και κατέκτησε το χάλκνο μετάλλιο.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ
Το πάθος και των 2 ομάδων ηταν εντυπωσιακό, ειδικά όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του.
Από τον ΑΝΟΓ, εξαιρετική απόδοση είχαν οι Κοντογιάννη (4 γκολ), η Νίνου (3 γκολ) και η Αρχοντάκη. Πολύ καλή και η Κολιτσοπούλου που πέτυχε 1 γκολ από φουνταριστό, ενώ όλα τα υπόλοιπα κορίτσια έπαιξαν με την ψυχή τους. Με 3 ποινές αποβλήθηκαν οι Γρηγοροπούλου και Κόλλια ενώ όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, οι ποινές ήταν 12-8 υπέρ του Εθνικού (2-0 τα πέναλτι).
Από τον Εθνικό πολύ καλή ήταν η Σωτηρέλη στο τέρμα, ενώ όλες οι υπόλοιπες τα έδωσαν όλα για την νίκη.

Πλέον και οι 2 ομάδες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Οσον αφορά τον πρωταθλητή, αυτός θα κριθεί από τα ματς Ολυμπιακού-Βουλιαγμένης.
Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 1-0 και σήμερα είναι προγραμματισμένος ο 2ος αγώνας στην Βουλιαγμένη στις 18.30