Ολοκληρώθηκε χθες στον Βόλο το 15ο Splash water polo tournament για παίδες και μίνι παίδες με την συμμετοχή 30 ομάδων.
Μία από αυτές και όπως αποδείχθηκε η καλύτερη, ήταν και η ομάδα των μίνι παίδων του ΑΝΟΓ, η οποία στην κατηγορία της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο ΑΝΟΓ όπως φαίνεται, δεν έχει να φοβάται τίποτα για το μέλλον. Η συγκεκριμένη φουρνιά των γεννημένων το 2010 και νεότερων, αποτελείται από παίκτες πρωταθλητές, που παίζουν πολύ ωραίο πόλο για την ηλικία τους και ειδικά στον Βόλο εντυπωσίασαν όλους όσους παρακολούθησαν το τουρνουά.

Ο ΑΝΟΓ του Σταύρου Τσαγκόζη ξεκίνησε το τουρνουά με νίκη επί της 2ης ομάδας του ΠΑΟ με 16-5. Στην συνέχεια ήρθε ισόπαλος με την Χίο 7-7. Στον προημιτελικό κέρδισε τον  ΠΑΟΚ 9-5, στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό 12-5 και στον μεγάλο τελικό την πολύ μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, Ακαδημία Ηρακλείου με 12-10.

Ο τελικός ήταν απολαυστικός. Η Ακαδημία Ηρακλείου ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 3 φορές με 2 γκολ διαφορά (3-1, 4-2, 5-3). Ο ΑΝΟΓ αντέδρασε πολύ καλά. Με καλά μαρκαρίσματα στον πολύ καλό φουνταριστό Λιδάκη, έκανε ένα σερί 6-0 μέσα σε λιγότερο από 6′ και μπήκε στην θέση του φαβορί. Η Ακαδημία Ηρακλείου όμως αντέδρασε. Μείωσε στα 2 γκολ 3 φορές (8-10, 9-11, 10-12) χάνοντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω μείωση. Ο ΑΝΟΓ, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ και τελικά να κερδίσει τον αγώνα.
Παρακάτω παραθέτουμε το φύλλο αγώνα του τελικού:

Μετα το τέλος του τελικού έγιναν οι απονομές στα παιδιά. Καλύτερος παίκτης του τελικού, με την σύμφωνη γνώμη των 2 προπονητών και της διοργανώτριας αρχής, ανακηρύχθηκε ο τερματοφύλακας του ΑΝΟΓ Κολοκοτρώνης, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων. Μάλιστα, προς το τέλος του αγώνα, μια διπλή απόκρουση του, χειροκροτήθηκε έντονα από όλους τους θεατές.

Η σύνθεση του ΑΝΟΓ:

Προπονητής: Σταύρος Τσαγκόζης
Εφορος: Χρυσάνθη Δερμιτζάκη

Παίκτες:
1. Κολοκοτρώνης
2. Σαλταμανίκας
3. Κύρκογλου
4. Καρράς
5. Τσαούσεβιτς
6. Σταυρίδης
7. Σιασιάκος
8. Ναστόπουλος
9. Σαπουνάκης
10. Λοράντος
11. Κλουκίνας
12. Κωνσταντάρας
13. Βασιλαράς
14. Σφοντούρης
15. Πιτσιλαδής

Στην φωτογραφία βλέπουμε τα παιδιά και των 2 ομάδων του τελικού που όπως είναι φυσικό, μετά τον αγώνα, έδωσαν τα χέρια και στην διάρκεια των απονομών χειροκροτούσε ο ένας τον αλλο. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού και μακάρι να συνεχίσουν έτσι με πολλές και μεγάλες επιτυχίες!