Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της Γλυφάδας, τέσσερις πρώην αθλητές  του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας (ΑΝΟΓ) έρχονται στο προσκήνιο ως υποψήφιοι. Οι ρίζες τους βρίσκονται στον κόσμο του αθλητισμού, αλλά τώρα επιδιώκουν να συμβάλουν στην καλύτερη διακυβέρνηση της πόλης τους μέσα από την πολιτική.

 

Στρατής Παναγάκος: “Από τον Αθλητισμό, στην Υγεία και τη Δημόσια Υπηρεσία


Ο Στρατής Παναγάκος, γνωστός καρδιολόγος και Αν. Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν H.C., καθώς και Πρόεδρος της Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις  επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ιστορία του κ. Στρατή Παναγάκου είναι στενά συνδεδεμένη με τη Γλυφάδα και τον Αθλητικό Ναυτικό Ομιλο Γλυφάδας (ΑΝΟΓ). Γεννημένος και μεγαλωμένος στην περιοχή, υπηρέτησε τον ΑΝΟΓ όχι μόνο σαν αθλητής, αλλά και σαν διοικητικός παράγοντας.  Μιλώντας για αυτήν την περίοδο της ζωής του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι ακόμα  τις καλοκαιρινές μέρες , όταν τότε ο ΑΝΟΓ μετατρεπόταν σε εκτροφείο για καραβίδες και έτυχε να παίζουμε  και μας δάγκωσαν στην σκαλα

Το 2014, ο Στρατής Παναγάκος αποφάσισε να αναλάβει ένα νέο ρόλο στην πολιτική ζωή της πόλης. Συμπορεύθηκε με τον Γιώργο Παπανικολάου και από τότε ψηφίζεται ως δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας. Η αγάπη του για τον τόπο και τον αθλητισμό, καθώς και η δέσμευσή του στην κοινότητα, είναι πράγματα που τον καθοδηγούν σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Η αγάπη του για τον ΑΝΟΓ και τη Γλυφάδα είναι εμφανής σε κάθε του βήμα. Και, όπως ο ίδιος λέει,  «θα δώσει το παν για να ξαναζήσει ο σύλλογος τις παλιές λαμπερές ημέρες της δεκαετίας του 80. Με αυτήν τη δέσμευση και το πάθος του, είναι βέβαιο ότι η Γλυφάδα έχει έναν ιδιαίτερο πολίτη που θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της».

Ο Περικλής Δορκοφίκης: Μια Πορεία από τον ΑΝΟΓ στη δημοτική διακυβέρνηση της Γλυφάδας


Ο τωρινός Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Γλυφάδας ,Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στον αθλητισμό,  ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ξεκινώντας την αθλητική του καριέρα στον ΑΝΟΓ σε ηλικία μόλις 7 ετών, ο Περικλής Δορκοφίκης έδειξε από νωρίς το ταλέντο του. Ασχολήθηκε αρχικά με την κολύμβηση και στη συνέχεια μεταπήδησε στο μπάσκετ, αντιπροσωπεύοντας τον ΑΝΟΓ με επιτυχία.

Με τη στήριξη του Σωματείου και το πάθος του για τον αθλητισμό κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, λαμβάνοντας διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια,  κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο ανδρών, ενώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων κατέκτησε την τρίτη θέση.

Το 1998, σε ηλικία μόλις 18 ετών, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αρχίζοντας μια επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό χώρο. Στη διάρκεια της παρουσίας του, στους ερυθρόλευκους, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2002.

Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στην ομάδα του Περιστερίου την περίοδο 2002-03, ενώ από το 2003 έως το 2005 φόρεσε τη φανέλα του ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας. Έπειτα, ο Δορκοφίκης αγωνίστηκε στην Ιταλία, παίζοντας για λογαριασμό της Αβελίνο και της Ρετζιάνα.

Σήμερα, ο Περικλής Δορκοφίκης, με την εμπειρία και το πάθος του για τον αθλητισμό, αποτελεί ένα φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή στο Δήμο Γλυφάδας. Η αποφαση του να συμμετάσχει εκ νέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αντιπροσωπεύει την πρόθεσή του να υπηρετήσει την τοπική κοινότητα και να φέρει τον αθλητισμό στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης.

Βούλα Κοζομπάλη: “Από τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας στο Πεδίο των Περιφερειακών Εκλογών


Η Βουλα Κοζομπόλη, πρώην αθλήτρια με εντυπωσιακή πορεία στην υδατοσφαίριση, αναδεικνύεται ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο νότιο τμήμα της Αθήνας. Ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα ως κολυμβήτρια στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας, όπου πέρασε 11 χρόνια και ανέπτυξε το ταλέντο της.

Στον χώρο της υδατοσφαίρισης, η Βουλα Κοζομπόλη αναδείχθηκε ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ελλάδα. Με τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας, κατέκτησε 2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Champions League) και 7 Πρωταθλήματα Ελλάδος, σφραγίζοντας τη θέση της στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Οι Ολυμπιακές διακρίσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πορείας της. Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην υδατοσφαίριση, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι. Έξι χρόνια αργότερα, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, όπου διαδέχθηκε το ρόλο της αρχηγού της Εθνικής Γυναικών.

Μετά το τέλος της αθλητικής της καριέρας, αφοσιώθηκε στη διοίκηση και τον αθλητικό χώρο. Κατέχοντας μεταπτυχιακούς τίτλους σε Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων και Sports Μarketing, συνέβαλε σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Είναι επίσης μέλος σημαντικών αθλητικών επιτροπών, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής των αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Marketing της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τέλος αποτελεί  πρόεδρο των Ελλήνων συμμετασχόντων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο νότιο τμήμα της Αθήνας, αποσκοπεί στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν τον αθλητισμό και την κοινωνία, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία βελτιωμένων συνθηκών για τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές. Όπως αναφέρει η ίδια “θα αγωνιστεί όπως τόσα χρόνια για να πάει ο Αθλητισμός ΜΠΡΟΣΤΑ … για όλους.”

Η Ευη Μωραϊτίδου: Από τον ΑΝΟΓ  στις Δημοτικές Εκλογές


Μια νέα φωνή με ρίζες στην αθλητική αφοσίωση και τον εθελοντισμό καταφτάνει στο πολιτικό σκηνικό της Γλυφάδας, καθώς η Ευη Μωραιτίδου, πρώην κολυμβήτρια και υδατοσφαιρίστρια, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις δημοτικές εκλογές. Με μια πορεία που ξεκίνησε στον ΑΝΟΓ το 1985 ως κολυμβήτρια και συνεχίστηκε με την υδατοσφαίριση, η Ευη Μωραιτίδου φέρνει μαζί της τη φιλοσοφία του αθλητισμού και της κοινωνικής συμμετοχής.

“Ξεκίνησα το 1985 ως κολυμβήτρια στον ΑΝΟΓ και στα 17 μου ξεκίνησα την υδατοσφαίριση,” λέει η Ευη Μωραϊτίδου. “Πάντα προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα. Ο βασικός μου στόχος ήταν πάντα να βοηθήσω την ομάδα μου να προχωρήσει μπροστά. Μέσα από την υδατοσφαίριση έμαθα ότι μόνο με σκληρή δουλειά, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.”

Μετά τη λήξη της αθλητικής της καριέρας, η Ευη Μωραιτίδου αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό της στα κοινά και τον εθελοντισμό. Συμμετείχε ενεργά σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικές δράσεις τόσο με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών όσο και με φορείς του Ολυμπισμού, όπως το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με το οποίο ξεκίνησαν συνεργασία από το 2012, καθώς και με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδος . Μέσα από αυτές τις δράσεις, μίλησε στη νέα γενιά για τις αξίες του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, δείχνοντας τη σημασία της δράσης και της συμμετοχής στην κοινωνία.

«Ως κάτοικος Γλυφάδας από το 84 , μαθήτρια στο 1ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Γλυφάδας έχω δει το έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας, από το Γιώργο Παπανικολάου και με την διττή μου ιδιότητα ως αθλήτρια αλλά και ως αρχιτέκτων έθεσα τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών μας»