Οσοι βρέθηκαν στο Αντ. Δημητρόπουλος το απόγευμα σήμερα, εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με μεγάλη νίκη, της ανδρικής ομάδας επί του Εθνικού στα πλαίσια της Α1.

Ο ΑΝΟΓ ξεκίνησε εντυπωσιακά πετυχαίνοντας γκολ στις 3 πρώτες επιθέσεις του, δείχνοντας τις διαθέσεις του στον αντίπαλο.
Ο Εθνικός για μερικά λεπτά ισορρόπησε τον αγώνα μειώνοντας σε 3-1, αλλά μέχρι εκεί.
Οι παίκτες του Γ. Κατρουζανάκη έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι φέτος. Πήραν διαφορά 4 γκολ στην αρχή της 2ης περιόδου (5-1) και το σκορ ποτέ δεν μειώθηκε κάτω από τα 3 γκολ. Οχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε ακόμα και στα 6 γκολ διαφορά (13-7), για να ολοκληρωθεί 14-10.

Τι συνέβη όμως και ο ΑΝΟΓ σήμερα ήταν εντυπωσιακός απέναντι σε 1 αντίπαλο που είχε υπερδιπλάσιους βαθμούς πριν το ξεκίνημα?
Καταρχάς η άμυνα. Ηταν όλοι πολύ καλοί. Και οι περιφερειακοί αλλά και οι αμυντικοί, όπως φυσικά και ο τερματοφύλακας. Η απόδοση δε, στον παίκτη λιγότερο ήταν επίσης πολύ καλή. Κόντρα ο Εθνικός δεν μπόρεσε να περάσει, ενώ αντίθετα ο ΑΝΟΓ ήταν καλύτερος και σε αυτό τον τομέα. Και πολύ σημαντικό γεγονός ήταν ότι χάρη στην πολύ καλή άμυνα, ο Εθνικός υπέπεσε σε σωρεία λαθών, κάτι που οι παίκτες του Γ. Κατρουζανάκη το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως.
Στην επίθεση, ο ΑΝΟΓ ήταν προσγειωμένος. Δεν έκανε τα λάθη των άλλων παιχνιδιών, τα σουτ πήγαν καλά μέσα στο τέρμα και ήταν αναμενόμενο να υπάρξει τέτοια επιθετική συγκομιδή.
Οι 2 ξένοι της ομάδας ήταν πολύ καλοί. Πέτυχαν 6 γκολ, αλλά έπαιξαν πολύ καλά και στην άμυνα. Πάντως στο σημερινό ματς ήταν εξαιρετικοί και οι 2 φουνταριστοί που κέρδισαν πολλές μάχες, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι σε άμυνα κι επίθεση συμβάλλοντας στην σχετικά εύκολη νίκη.

Πλέον ο ΑΝΟΓ στρογγυλοκάθισε στην  5η θέση του ομίλου. Εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος όπου θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ, τα Χανιά και μάλλον τον ΠΑΟ, για τις θέσεις 9-12, κουβαλώντας μαζί του τους βαθμούς που κέρδισε στην 1η φάση. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικός ο τελευταίος αγώνας της 1ης φάσης απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 14-10

Οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-3, 4-4.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης 1, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π. 1, Χατζηκυριακάκης 1, Δουρίδας 1, Γιαννόπουλος 1, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Φωτόπουλος 1, Μπρίκιτς 2, Μιγιούσκοβιτς 4, Ηλιόπουλος, Γαλάνης 1, Πούρος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 3, Τεσάνοβιτς 3, Βαλιανάτος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 3, Μπεριστιάνος, Ζωγράφος, Γαρδέρης, Δροσόπουλος, Γιάννου, Καραμπάτης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Κυράνης Κ.