Πολύ λυπητερή η σημερινή ημέρα για την Παγκόσμια Υδατοσφαίριση.
Ενας από τους θρύλους του αθλήματος, ο Ούγγρος Τίμπορ Μπένετεκ, άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 48 του, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Ο καλύτερος ίσως αριστερόχειρας όλων των εποχών με 3 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή του, ήταν ενεργός μέχρι πριν από 1 μήνα (προπονητής της Ουίπεστ). Τότε η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ανακοίνωσε ότι εγκαταλειπει το πόλο που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο.
O Τίμπορ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουίπεστ. Στην συνέχεια πήγε στην Ρόμα, στην Ρέκο, στην Χόνβεντ και επανήλθε στην Ρέκο όπου έπαιξε μέχρι το τέλος της καριέρας του (στα 40 του) το 2012.
Αγωνίστηκε στην εθνική Ουγγαρίας 437 φορές και κέρδισε μεταξύ άλλων και 3 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες (2000-2004-2008) ενώ συμμετείχε επίσης και στους Ολυμπιακούς του 1992 και του 1996.
Από το 2013 μέχρι το 2016, ήταν Ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.
Το Δ.Σ, του ΑΝΟΓ, αλλά και όλος ο όμιλος, εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια…