Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ημερομηνίες καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής των κυπέλλων Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες για την περίοδο 2023-24.

Ο ΑΝΟΓ I-Repair θα συμμετέχει και φέτος στα Ευρωπαικά κύπελλα με την γυναικεία του ομάδα.

Βάσει των δεδομένων που πλέον ισχύουν, το ξεκίνημα στις γυναίκες θα γίνει με το τσάμπιονς λιγκ ως ακολούθως:

Από τις χώρες που στο ράνκινγκ της ΛΕΝ βρίσκονται από το 1-6 (η Ελλάδα είναι 2η) δικαίωμα συμμετοχής έχουν 5 ομάδες.
Οι πρωταθλήτριες των 4 πρώτων χωρών (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και προφανώς ο Ολυμπιακός) θα προκριθούν απευθείας στην φάση των ομίλων που καθιερώνεται από φέτος.
Οι υπόλοιπες ομάδες από τις χώρες 1-6 καθώς και οι πρωταθλήτριες από το 7 και κάτω, θα πάρουν μέρος στον προκριματικό που θα διεξαχθεί 22-24 Σεπτεμβρίου (πανω στην έναρξη του πρωταθλήματος). Οποια πρωταθλήτρια από το 7 και κάτω δεν θέλει να παίξει στο τσάμπιονς λιγκ, πάει απευθείας στο Τσάλεντζερ καπ που καθιερώνεται φέτος.
Στην προκριματική φάση θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι. Οι 3 πρώτες ομάδες θα πάρουν μέρος στην επόμενη φάση μαζί με τις 4 που έχουν ήδη προκριθεί.
Εκεί θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων και θα παίξουν όλοι με όλους (6 αγώνες) εντός κι εκτός έδρας.
Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στο φάιναλ 4.

Οι ομάδες που δεν θα προκριθούν στην φάση των ομίλων και κατέλαβαν την 4η και 5η θέση, πηγαίνουν απευθείας στα προημιτελικά του Euro Cup. Εκεί αυτές οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 4 και θα παίξουν όπως και στο ρτσάμπιονς λιγκ, εντός κι εκτός έδρας συνολικά 6 παιχνίδια.
Οι 2 πρώτοι των ομίλων θα προκριθούν απευθείας στο φάιναλ 4 που καθιερώνεται από φέτος.

Η φάση των ομίλων είναι ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες με αυτη του τσάμπιονς λιγκ. Οι αγώνες ξεκινούν 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται τον Μάρτιο.

Το φάιναλ 4 του Champions League 20-21/4/2024 και του Euro Cup 13-14/4/2024