Μια εξαιρετική ιστιοπλοική εκδήλωση διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ. Οι προπονητές μας Χρήστος Χιονάς και Νικήτας Κεχαγιόγλου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία ένα καμπ για παιδιά, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 65 αθλητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η διοργάνωση  VMG factory optimist clinic 2019 είχε θέμα Start & First upwind και έλαβε χώρα 3-5/1/2019.

Την 1η ημέρα μίλησε ο εθνικός Κριτής Σταυρος Κουρής για κανονισμούς στην εκκίνηση και το πρωτο όρτσα
Την δευτερη ημέρα μίλησαν οι Χαλκινοι ολυμπιονίκες του Ριο 2016 στην κατηγορία 470 Παναγιώτης Μαντης  και Παυλος Καγιαλής. Εκαναν παρουσιαση του βίντεο “ταξίδι στο ολυμπιακό ονειρο” και μίλησαν στα παιδιά και τους γονείς για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεχρι να εκπληρώσουν το όνειρό τους. Στην συνέχεια δεχτηκαν απορίες των παιδιών  και στο τέλος υπέγραψαν καπέλα του Χορηγού μας VMG FACTORY που δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι καιρικες συνθηκες ηταν δύσκολες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Παρ όλα αυτά, όλοι αψήφησαν το κρύο και πέρασαν πολλές ώρες στη θάλασσα.
Καθε ημέρα υπήρχε lunch box με σάντουιτς και χυμό απο την εταιρεία Κάμπος Χίου. Επίσης, μετά την προπονηση φαγητό.
Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία βιντεοσκόπησης της προπόνησης  με drone ώστε να γίνει καλύτερη ανάλυση των λαθών στην εκκίνηση και την τακτική μέχρι την 1η σημαδούρα στα όρτσα.
Αθλητές γονείς και προπονητές έφυγαν ενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις απο την διοργάνωση.
Συντομα θα ανακοινωθουν ημερομηνίες για το επόμενο optimist clinic που θα διοργανωθεί και πάλι στον ΑΝΟΓ.
Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ