Ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με τον ΑΝΟΓ να πηγαίνει στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή των φετινών μεταγραφών, Εθνικό.
Τα κορίτσια του Ορ. Σαλάχα έπαιξαν εντυπωσιακό πόλο από την αρχή μέχρι το τέλος, έχοντας πολύ λίγα κενά διαστήματα.
Από το ξεκίνημα, και μετά τα μουδιασμένα πρώτα λεπτά, ο ΑΝΟΓ πήρε τα ηνία του ματς, έχοντας στο τέρμα την εκπληκτική Ουγγαρέζα χάλκινη Ολυμπιονίκη Εντι Γκάνγκλ, η οποία κατέβασε τα ρολά και δεν δεχόταν γκολ με τίποτα.
Το ματς πήγε στο 4-1 για τον ΑΝΟΓ που έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα. Ομως κάπου εκεί, η φουνταριστός της ομάδας Ελενα Γρηγοροπούλου, δέχτηκε την 2η ποινή της. Ο Σαλάχας την απέσυρε προκειμένου να την ξεκουράσει και να την προφυλάξει, η ομάδα μπερδεύτηκε για λίγα λεπτά και ο Εθνικός βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 4-4. Μέχρι εκεί όμως. Η επανείσοδος της Γρηγοροπούλου στην θέση της, επανέφερε τον ορθολογισμό στην ομάδα, η οποία ξαναπήρε μπροστά και κέρδισε σχετικά εύκολα με σκορ 10-7, συνεχίζοντας να παίζει εντυπωσιακή άμυνα.
Πρόκειται φυσικά για μία μεγάλη νίκη, που αναμένεται να μετρήσει πολύ στην τελική κατάταξη, έστω κι αν ακόμα είναι πολύ νωρίς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ NOBELHELLAS– ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I-REPAIR 7-10

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-3, 3-4, 2-2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ NOBELHELLAS (Μάρκο Μίσιτς): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Χαραλαμπίδη Ιωαν., Ελληνιάδη 1, Κοντονή 2, Μπάκοτς, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου 2,  Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη Στεφ. 2, Λαλούση, Μπερίκου, Φερεντίνου, Γκοτζιά, Καραμπέτσου.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I-REPAIR (Ορέστης Σαλάχας): Γκανγκλέντινα, Νίνου Παναγιώτα, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 2, Νίνου Ειρήνη 5, Αντωνιάδη, Βόγκα, Κούλχας 1, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

Διαιτητές: Παϊρακταίδης, Βόσικας