Ξεκίνησε ο όμιλος της 1ης φάσης της Ευρωλίγκας των γυναικών που διεξάγεται στο κλειστό 50αρι κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στην Βάρη.

Το εναρκτήριο παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στον ΑΝΟΓ και την Ρωσική Ουραλότσκα.
Οι Ρωσίδες που πέρυσι έφτασαν μέχρι το Final 4 της διοργάνωσης, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο.
Ομως ο ΑΝΟΓ κοίταξε στα μάτια την Ουραλότσκα. Προσπάθησε να κερδίσει το ματς και έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις Ρωσίδες να προηγούνται μεν 3 φορές αλλά αιφνιδιάστηκαν από την άμυνα που επέλεξε ο Ορ. Σαλάχας. Πολύ κλειστά, σε σχήμα “ανάμεσα”. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην 2η περίοδο, χάρη στα σουτ της Κοντογιάννη και της Ειρ. Νίνου, ο ΑΝΟΓ πήρε προβάδισμα 6-5 (2-3 η 1η περίοδος).
Στην 3η περίοδο, φάνηκε ότι η Ρωσική ομάδα προσαρμόστηκε στην Ελληνική άμυνα. Με συνεχή κίνηση, κατάφερε να βγάζει παίκτριες σε πολύ καλές θέσεις. Τις περισσότερες φορές, η Εντι Γκάνγκλ ήταν εκεί και απέκρουε τα σουτ. Ομως, τα λάθη στην επίθεση κόστισαν πολύ. Οι παίκτριες της Ουραλότσκα εκμεταλλεύτηκαν την γρηγοράδα που έχουν σαν ομάδα αλλά και την εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού και με μπροστάρισα την εν ενεργεία διεθνή Ρωσίδα Μπέρσνεβα πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ (8-9).
Ο ΑΝΟΓ αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ, έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Μόλις 2′ περίπου πριν το τέλος, φάνηκε η κούραση της Ελληνικής ομάδας. Η Κοντογιάννη, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετική, δεν είχε άλλες ανάσες. Η Ειρήνη Νίνου με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ μείωσε στο γκολ (11-12), αλλά φάνηκε να μένει μόνη της στην επίθεση.
Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό για την Ελληνική ομάδα. 3 γκολ των Ρωσίδων διαμόρφωσαν το τελικό 11-15, σκορ που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Κοντογιάννη, Ειρ. Νίνου και Γκανγκλ έπαιξαν πολύ καλά. Η Κουλχάας έκανε πολλές δουλειές, αλλά δεν διακρίθηκε επιθετικά.
Η Μπέρσνεβα ήταν όλα τα λεφτά για την Ουραλότσκα που είναι πολύ γρήγορη ομάδα, με το μυαλό μόνιμα στην επίθεση και το γκάζι πατημένο συνεχώς.