Ο 12χρονος Κωνσταντίνος Προτοσάλτε από την ανερχόμενη γενιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας κατέκτησε την 6η θέση με 41 βαθμούς στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist το οποίο διεξήχθη στη Σλοβενία.

Ο νεαρός αθλητής του ΑΝΟΓ ήταν στη διεκδίκηση των μεταλλίων, τρεις βαθμούς πίσω από το χάλκινο μετάλλιο, όμως οι αγώνες διεκόπησαν λόγω πανδημίας μία ημέρα πριν την επίσημη λήξη τους. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 7 ιστιοδρομίες συνολικά με τη συμμετοχή 156 αγοριών και 113 κοριτσιών.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτή η θέση χαροποιεί παρά πολύ τους προπονητές του Χρήστο Χιονά και Νικήτα Κεχαγιόγλου.

Η δουλειά που γίνεται στον ΑΝΟΓ τα τελευταία χρόνια έχει φανεί καθώς 3 από τους 7 της εθνικής ομάδας ευρωπαϊκού είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά αθλητές της Γλυφάδας.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει καθώς ο πατέρας του Κωσταντίνου, Βασίλης Πορτοσάλτε ήταν ο αθλητής που κατέκτησε το 1ο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τα Ελληνικα χρώματα στην κατηγορία των Οptimist. Επίσης ακόμα μια σύμπτωση είναι ότι προπονητής του Βασίλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν ο Χρήστος Χιονάς.

«Eίχα έρθει εδώ με στόχο να μπω στο χρυσό στόλο και από κει και πέρα να παλέψω για ότι καλύτερο, ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία αλλά λίγο περίεργη με όλα τα μέτρα για τον κορονοϊο. Ίσως αν κάναμε ακόμα μια κούρσα να κατάφερνα να ανέβω στο βάθρο. Επόμενος στόχος τώρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα που αρχίζει την ερχόμενη την Παρασκευή στη Χαλκίδα» ανέφερε ο Πορτοσάλτε.

Μετά τον Κ. Πορτοσάλτε ακολούθησαν οι Α. Κυφίδης 61ος με 123 β., ο Ι. Τουρνής 79ος με 138β. και ο Α. Απειρανθίτης 100ος με 185 βαθμούς σε σύνολο 156 σκαφών.

Στα κορίτσια η Αννα Ελισάβετ Γουίντερς ήταν 19η με 90 βαθμούς, η Κ. Αναστασίου 42η με 127β. και η Ε. Καραγεώργου 57η με 176 βαθμούς μεταξύ 113 σκαφών.

 

-copy from protothem