Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη του ομίλου της 1ης φάσης του φετινού τσάμπιονς λιγκ των γυναικών στο οποίο συμμετέχει ο ΑΝΟΓ I-Repair και ο οποίος θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στην Βάρη.

Ο ΑΝΟΓ I-Repair δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού στον όμιλο υπάρχουν 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα 3 εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Αρχή αύριο Πέμπτη με αντίπαλο την Γαλλική Νανσί.
H Γαλλική ομάδα είναι η πολυνίκης στην χώρα της έχοντας κατακτήσει 13 πρωταθλήματα. Το τελευταίο ήταν το 2008. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει προσπάθεια να πλησιάσει την μόνιμη πρωταθλήτρια Λιλ.
Εχει πάρει μέρος σε 16 διοργανώσεις Ευρωλίγκας, έχοντας αγωνιστεί σε 1 final 4 (4η).
Στο φετινό πρωτάθλημα της Γαλλίας δεν έχει ξεκινήσει καλά και έχει ηδη 3 ήττες σε 3 παιχνίδια. Διαθέτει 2 ξένες, την Αμερικάνα Βιζκάρα και την Ισπανίδα Πατσέκο.
Θεωρείται η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου.

Την Παρασκευή ο ΑΝΟΓ I-Repair θα αντιμετωπίσει την Ολλανδική Ντε Ζάαν.
H συγκεκριμένη ομάδα ήταν κάποτε πολύ καλή, έχοντας κατακτήσει 7 φορές το πρωτάθλημα Ολλανδίας (τελευταία φορά το 2001) αλλά και 3 φορές την Ευρωλίγκα (1990, 1995 και 1996).
Πέρυσι κατάφερε να φτάσει στον τελικό των πλέι οφ όπου ηττήθηκε από την Πόλαρ Μπίερς.
Φέτος επέστρεψε στους τίτλους αφού τον Οκτώβρη κέρδισε το σούπερ καπ απέναντι στην Πόλαρ Μπίερς.
Στο πρωτάθλημα πάντως αμέσως μετά, ηττήθηκε από την Ντονκ με 12-10.
Οι πιο γνωστές παίκτριες (διεθνείς) είναι οι Ρόγκε και Κούπμαν.
Θεωρητικά, είναι το 4ο φαβορί για πρόκριση.

Το Σάββατο, η ομάδα του Θ. Ανδρεάκου θα αντιμετωπίσει την Ισπανική Τεράσα.
Πρόκειται για μια πολύ καλή Ισπανική ομάδα, πίσω όμως από τις 2 μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου Ισπανικού πόλο (Σαμπαντέλ και Ματαρό).
Στο φετινό πρωτάθλημα η Τεράσα έχει πετύχει 3 εύκολες νίκες και έχει χάσει στο ντέρμπι από την Ματαρό 13-11.
Οι πιο σημαντικές παίκτριες είναι οι 2 Ολλανδέζες Τεν Μπρόεκ και Μπόσβελντ, η Ισπανίδα Πένια η Ισραηλινή Μενάκερμαν και η Καναδέζα Κίντερεντ.
Η Τεράσα δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο στην χώρα της. Εχει φτάσει 3 φορές στον τελικό του κυπέλλου (2013, 2018, 2020) και 1 φορά στον τελικό του σούπερ καπ (2013).

Την Κυριακή ο  ΑΝΟΓ I-Repair θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική Εγκερ.
Οι Ουγγαρέζες αποτελούν παραδοσιακή δύναμη στην χώρα τους. Φέτος η ομάδα είναι ενισχυμένη. Εχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 3/3 και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Ουίπεστ, την Ντουναιβάρος και την Φερεντσβάρος (όλες είναι στο 3/3).
Γνωστότερες παίκτριες είναι οι διεθνείς Τσιγκάνι, Σίλαγκι και Πάρκες (γνωστή μας από την θητεία της πέρυσι στον Εθνικό).
Ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 2021 όταν κατέκτησε το κύπελλο Ουγγαρίας. Στην Ευρωλίγκα έφτασε 1 φορά στο final 4, το 2013, όταν τερμάτισε στην 4η θέση.

Τους αγώνες του ΑΝΟΓ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:

https://www.youtube.com/channel/UCdvpxzUk4Afxx2yA5eUQZ1Q