Μεγάλο ματς έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Αντώνης Δημητρόπουλος, στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της 1ης φάσης του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, ανάμεσα στον ΑΝΟΓ και τον Νηρέα Χαλανδρίου.

Η ομάδα μας αν και ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο 6-3, κατάφερε να αντιδράσει στην συνέχεια και παρά τις ελλείψεις που είχε (Λούδη και Κοντογιάννη ήταν απούσες), γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε 10-7.

Με αυτή την νίκη, ο ΑΝΟΓ τερμάτισε αήττητος σε αυτή την 1η φάση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών με 6 νίκες σε 6 ματς και πλέον ετοιμάζεται για την 2η φάση, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό, τον Νηρέα Χαλανδρίου και το Ρέθυμνο. Θα διεξαχθούν συνολικά 6 αγώνες (3 εντός και 3 εκτός έδρας) και στόχος φυσικά είναι η κατάληψη μιάς εκ των 2 πρώτων θέσεων, οι οποίες οδηγούν στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος, εκεί που περιμένουν η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 10-7

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-4, 3-1, 4-0

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Τόνια Μωραΐτη): Αρχοντάκη, Καλαργυρού 3, Κολιτσοπούλου, Κολοκοτρώνη, Μαμόγλου 5, Κόλλια, Αντωνιάδη, Γρηγοροπούλου, Ακριτίδου, Φραγκιουδάκη 1, Κοντονή 1, Γαλιατσάτου, Καρύτσα, Γροζοπούλου

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Στρατάκου, Σαφέτη 1, Μαυρωτά 1, Κάσσαρη, Τριχά, Ξανθοπούλου 1, Τορνάρου, Μπόβαλη 1, Ρουσσάκη, Δούλη 3, Κουτέλη, Αγγελίδη, Λάζαρη, Παναγιώτη, Μαντουδιώτη

Διαιτητές: Κουρτίδης, Θωμάς

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της 1ης φάσης:

1ος όμιλος
Βουλιαγμένη – Εθνικός 11-6
Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 25-2

2ος όμιλος
ΝΕΠ-Λάρισα 7-3

Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος
1. Βουλιαγμένη 15
2. Ολυμπιακός 15
3. Εθνικός 3
4. Ρέθυμνο 3

2ος όμιλος
1. ΑΝΟΓ 18
2. Νηρέας Χαλανδρίου 9
3. ΝΕΠ 9
4. Λάρισα 0

Το σύστημα

Οι 2 πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου (Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός) θα παίξουν μεταξύ τους μέχρι μια από τις 2 να φτάσει 1η στις 2 νίκες. Πλεονέκτημα έδρας έχει η Βουλιαγμένη. Η νικήτρια της σειράς θα ξεκινήσει με 6 βαθμούς στην 3η φάση και στον όμιλο 1-4

Οι 2 τελευταίες του 1ου ομίλου (Εθνικός και Ρέθυμνο) και οι 2 πρώτες του 2ου ομίλου (ΑΝΟΓ και Νηρέας Χαλ.) θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Ο πρώτος και ο δεύτερος θα μπουν στον όμιλο της πρώτης τετράδας, όπου περιμένουν η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός. Αυτός που θα περθει 1ος θα ξεκινήσει στην 3η φάση με 1 βαθμός και ο 2ος χωρίς βαθμούς.

Οι 2 τελευταίες ομάδες του 2ου ομίλου (ΝΕΠ και Λάρισα) θα παίξουν μεταξύ τους όπως και οι 1οι με στόχο τις 2 νίκες. Πλεονέκτημα έδρας έχει η ΝΕΠ. Ο νικητής θα πάρει 1 βαθμό στην 3η φάση και ο ηττημένος θα μπει χωρίς βαθμό. Στην 3η φάση θα δημιουργηθεί ένας όμιλος που θα αποτελείται από τις 2 προαναφερθείσες ομάδες καθώς και από τις 2 τελευταίες του ομίλου της 2ης φάσης. Σε αυτόν τον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, ο 3ος του ομίλου της 2ης φάσης θα μπει με 6 βαθμούς και ο 4ος με 3 (Ομιλος θέσεων 5-8).