Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε διαδυκτιακά το Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε. και πήρε τις αποφάσεις για τις διοργανώσεις της σε όλα τα αθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η 30ή Αυγούστου και με την προϋπόθεση ότι έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα Κολυμβητήρια για χρήση από τα σωματεία.

Τα πρωταθλήματα (Age Group – Εφήβων / Νεανίδων & Εθνικό), θα διεξαχθούν ανά Περιφέρεια

και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις τους.

Το Εθνικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μία (1) εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα Κατηγοριών.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Θα διεξαχθούν τοπικά πρωταθλήματα με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια για τα Age Groups και Εφήβων-Νεανίδων και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις και θα ανακηρυχθούν οι νικητές-τριες σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Α) Age group-Εφήβων-Νεανίδων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κολυμβητές-τριες σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν όρια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις πιο κάτω Περιφέρειες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βασικά κριτήρια τις δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις και τους περιορισμούς του πλήθους των συμμετοχών, σε τελικές σειρές.

Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ημερομηνία έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες και καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 30/8/2020.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Εφόσον επιτραπεί στο κλειστό κολυμβητήριο, εάν όχι, στην Θεσσαλονίκη.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σωματεία Θεσσαλονίκης, Σερρών, Βέροιας, Νάουσας. Οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό κολυμβητήριο.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σωματεία Ηπείρου, Πτολεμαίδας, Κοζάνης.  Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο σε Γιάννενα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο της Άρτας.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο στην Πάτρα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο του Λουτρακίου.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-ΡΟΔΟΥ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο Ηρακλείου.

  • ΑΤΤΙΚΗ-ΕΥΒΟΙΑ-ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:

Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις ημερομηνίες έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες με καταληκτική ημερομηνία του τελευταίου πρωταθλήματος την                     30-8-2020.

Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα κάθε αθλητής-τρια και μόνο με όρια, τα οποία θα έχουν επιτευχθεί και μετά το πέρας του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων. Θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα .

Κάθε ημέρα των αγώνων θα αποτελείται από μία μόνο ενότητα (δεν θα υπάρχει διάλλειμα μεταξύ πρωινής και απογευματινής).

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:

Μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων.

Η διεξαγωγή αυτών σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά θα γίνει με ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής και θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων ανά αγώνισμα,  για να εξασφαλίσουμε τον μικρό αριθμό προσέλευσης των αθλητών-τριων. Όπου υπάρχει προθερμαντήριο οι αγώνες θα έχουν συνεχή ροή, όπου δεν υπάρχει, θα υπάρχουν ενδιάμεσες προθερμάνσεις.

Μετά την συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά πανελλήνια αποτελέσματα ανά κατηγορία, και θα αποσταλούν στα σωματεία τα αντίστοιχα διπλώματα των αθλητών τους, καθώς και τα κύπελλα των πρωταθλητών των βαθμολογιών (σωματεία – βαθμολογία σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων κολύμβησης).

Σε δεύτερο χρόνο, και μετά τις υγειονομικές εξελίξεις και εντολές, θα υπάρξει απόφαση για τα προαγωνιστικά. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις ισχύουν εφόσον τα κολυμβητήρια δοθούν για προπονήσεις μέχρι 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων OPEN WATER προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την περίοδο εκείνη.

Τέλος η κατανομή των διαδρομών θα παραμείνει σε ισχύ όπως ανακοινώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

OPEN WATER

Το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρόθεση της ΚΟΕ η αγωνιστική δράση να γίνει το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, με τη βασική προϋπόθεση όλα τα κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

*Α1 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου

*Α2 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου

*Β’ Γυναικών: Τρεις (3) τελευταίες εβδομάδες Ιουλίου

*Β’ & Γ’ Ανδρών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

*Ηλικιακά: Τελικές φάσεις Νέων ανδρών & Νέων γυναικών 16-19 Ιουλίου, Παιδικό & Κορασίδων ολοκλήρωση 3-5 Ιουλίου, 16-19 Ιουλίου και 7-9 Αυγούστου, Εφήβων & Νεανίδων, 10/7 και 31/7

*Μίνι Παίδων & Μίνι Κορασίδων, Φθινόπωρο

*Κύπελλο Γυναικών: Μία (1) εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών

Αναλυτικά:

Προς Σωματεία Υδατοσφαίρισης                                                                                                   Μάιος 2020

  Προκειμένου να επανεκκινηθεί, η αθλητική δραστηριότητα στο χώρο του υγρού στίβου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ,επιθυμεί να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης, σύμφωνα πάντα με τις  κατεύθυνσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας και εφόσον τελικά δοθεί το πράσινο φώς, για να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και οριστούν οι κανόνες με τους οποίους αυτά θα λειτουργήσουν. Δηλαδή, πόσοι θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον χώρο και πώς θα μοιράζεται στα σωματεία. Αυτά περιγράφονται στις τις Φάσεις Γ και Δ του σχεδίου επαναλειτουργίας που ανακοινώθηκε από την ΓΓΑ, κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την Α.Π: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/197012/5951/1454 και ημ/νία έκδοσης 04/05/2020 .

  Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση ,η μετάβαση στην επόμενη φάση θα γίνεται πάντα μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας στο γενικό πληθυσμό και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφαση ενώ μέχρι σήμερα ,οι φάσεις έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά έχουν ως εξής.

Φάση Α.  (5/5/20)

  • Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.
  • Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.
  • Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.
  • Μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Φάση Β. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ 11 -18/5)

  • Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα).
  • Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
  • Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος αναπηρίας).
  • Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
  • Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω).

Φάση Γ. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ)

  • Αθλητές συλλόγων από αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, ομαδικά κλειστού χώρου).
  • Μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.
  • Διοργανώσεις χωρίς θεατές.

Φάση Δ. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑ –ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ)

  • Σταθεροποίηση της κατάστασης με νέες συνήθειες και συνθήκες.

   Από την πλευρά της η ΚΟΕ, εξετάζοντας όλα τα σενάρια, με την προσδοκία  ότι θα εκτελέσουμε το σύνολο των πρωταθλημάτων μας ώστε να επανεκκινηθεί η δραστηριότητα στον υγρό στίβο, θα προσπαθήσουμε όπως έχει ήδη ανακοινωθεί να ολοκληρωθούν όλα, , με σύμπτυξη φάσεων, ώστε να χωρέσουν στα χρονικά περιθώρια που έχουμε, Ιούλιο έως τέλος Σεπτέμβριου, αλλά και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με βασική προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν όλα τα κολυμβητήρια ταυτόχρονα, Εθνικά και Δημοτικά σε όλη τη χώρα.

 Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε ,ώστε τα σωματεία μας, οι προπονητές, οι αθλητές, οι γονείς, οι φίλαθλοί μας να επανεργοποιηθούν  στο μέγιστο  δυνατό βαθμό.

Πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης

Α1 Ανδρών       (Μήνας Ιούλιος)

  • Α. Ολοκλήρωση της περιόδου και ανακήρυξη πρωταθλητή
  • Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ) εάν συμφωνήσουν τα σωματεία.

Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής θα ανακηρυχτεί μετά τα πλέι οφ

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.

Α’ Γυναικών   (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης ,οι τρείς πρώτες εβδομάδες Ιουλίου)

Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΌΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική

*Α2 Ανδρών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρείς πρώτες εβδομάδες Ιουλίου )

Οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα

Β’ Γυναικών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρείς τελευταίες  εβδομάδες Ιουλίου )

Οι 2 πρώτες ομάδες των 4 Ομίλων (σύνολο 8), όπως αυτές έχουν προκύψει από τους αγώνες του Α’ Γύρου της Προκριματικής φάσης (έχουν ολοκληρωθεί), σχηματίζουν δύο νέους Ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Βορράς, Νότος), για να προκύψει από την Τελική φάση (4 ομάδες), η 1η ομάδα ,θα ανέλθει στην Α’ Εθνική που από την περίοδο 2020-21.

Β’ και Γ’ Ανδρών

Μετάθεση τους το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με σύμπτυξη του αρχικού προγράμματος.

Ηλικιακά πρωταθλήματα

  • Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους με ημερομηνίες στόχο 16-19/7
  • Παίδες -κορασίδες Δύο ακόμη φάσεις με ημερομηνίες στόχους   3-5/7 ,16-19/7  και 7-9/8
  • Έφηβοι και Νεάνιδες ημερομηνίες στόχοι 10/7  και 31/7
  • Μετάθεση των διοργανώσεων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο αφ οσον το επιτρέψουν οι εν γένει συνθήκες.

Κύπελλο Γυναικών  Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ( ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος) μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής

Σε κάθε περίπτωση, στα ηλικιακά πρωταθλήματα και πρωταθλήματα κατηγοριών θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί ο τοπικός χαρακτήρας , να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις , ενώ θα πρέπει να συμπληρωθεί νέα δήλωση συμμετοχής μετά την οριστική ανακοίνωση των τελικών ημερομηνιών και πριν την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων.

  Επίσης υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί,  και προκειμένου ΚΟΕ να  σταθεί  αρωγός των σωματείων μελών της, στην κατεύθυνση στήριξης των προσπαθειών τους, μέσα στη δίνη της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας. εφόσον ο προϋπολογισμός για το 2020 παραμείνει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, τα σωματεία ΔΕΝ θα καταβάλουν ΚΑΝΕΝΑ παράβολο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις όλων των αθλημάτων της, όπου θα συμμετάσχουν, ως το τέλος του χρόνου.

  Σημειώνεται ότι, εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των αθλημάτων της ΚΟΕ, έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της από τις 22 Μαρτίου 2020.

 

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

  • Πανελλήνια πρωταθλήματα ΟΠΕΝ & Α’, Β’: 10-13 Αυγούστου , ΟΑΚΑ
  • Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ’, Δ’: 23-25 Οκτωβρίου, ΟΑΚΑ

Αναλυτικά:

 

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ενιαία μορφή για όλες τις κατηγορίες και η ανάδειξη των νικητών θα γίνει ξεχωριστά ανά κατηγορία στις πιο κάτω περιφέρειες με το ίδιο πρόγραμμα 

Θα διεξαχθούν 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα

  • 10-13/08/20 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α-Β ΚΑΙ ΟΠΕΝ (καθημερινές)

Εφόσον επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών θα γίνει με τη συμμετοχή αθλητών από  Θεσσαλονίκη και Βόλο στο κλειστό καταδυτήριο ΟΑΚΑ,  σε αντίθετη περίπτωση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των σωματείων της Αθήνας

  • 23-25/10/2020 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ-Δ (Π-Σ-Κ)

Εφόσον επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών θα γίνει με τη συμμετοχή αθλητών από  Θεσσαλονίκη και Βόλο στο κλειστό καταδυτήριο ΟΑΚΑ,  σε αντίθετη περίπτωση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των σωματείων της Αθήνας

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Εθνικό πρωτάθλημα: 17-20 Σεπτεμβρίου

*Νεανίδων: 24-27 Σεπτεμβρίου

Ακυρώνονται τα πρωταθλήματα, Παγκορασίδων (Δ’ Κατηγορία), 11-14 Ιουνίου και Κορασίδων Α’ (Γ’ Κατηγορία), 10-12 Ιουλίου.

Ειδικά για το πρωτάθλημα Κορασίδων Α’ που θεμελιώνει δικαίωμα πριμ εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη στο πρωτάθλημά Νεανίδων, όπου και έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Αναλυτικά:

  • Ακύρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δ΄ κατηγορίας ηλικίας μέχρι 12 ετών (που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 11-14/6/2020)
  • Ακύρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων Α΄, ηλικίας 13-15 ετών (που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10-12/7/2020)

Τα παραπάνω πρωταθλήματα ενδεχομένως να διεξαχθούν από Αύγουστο έως Οκτώβριο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή:

α) Να μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για αγώνες με συμμετοχή παραπάνω από 200 άτομα

β) Εάν μπορούν οι αθλήτριες να ταξιδέψουν  και με ποιόν τρόπο

γ) Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα αρχίσουν οι προπονήσεις των Σωματείων

  • Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγοριών ΟΡΕΝ και Νεανίδων που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 17-20/9/2020 και 24-27/9/2020 αντίστοιχα παραμένουν ως έχουν.

Ειδικά για την Γ΄ κατηγορία (Κορασίδων Α΄) , η τελευταία ηλικία θεμελιώνει δικαίωμα για το πριμ εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και προκειμένου να μην το απωλέσουν και λόγω του ότι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Νεανίδων, θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για τις αθλήτριες της κατηγορίας Νεανίδων από αυτές της κατηγορίας Κορασίδων Α΄ στα αγωνίσματα Σόλο και Ντουέτο.

Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων του αθλήματος προτείνονται δύο λύσεις ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες:

Α)  με διαχωρισμό  των ομάδων  ανά ωράριο &

  1. B) με τηλεδιάσκεψη (βιντεοσκόπηση και τηλεκρίση)

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σε ενιαία μορφή για όλες τις Κατηγορίες και στις πιο κάτω Περιφέρειες:

*Νότια Ελλάδα: Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου

*Βόρεια Ελλάδα: Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

*Κρήτη: Δημοτικό κολυμβητήριο Χανίων

*Αιγαίο: Ιωνικό κολυμβητήριο Χίου

Αναλυτικά:

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ενιαία μορφή για όλες τις κατηγορίες και η ανάδειξη των νικητών θα γίνει ξεχωριστά ανά κατηγορία στις πιο κάτω περιφέρειες με το ίδιο πρόγραμμα αγώνων σε κάθε περιφέρεια σε τελικές σειρές.

  •          Νότια Ελλάδα

Όλα τα σωματεία από Λαμία και κάτω στην Αθήνα στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου

  • Βόρεια Ελλάδα

Όλα τα σωματεία από Βόλο και επάνω στην Θεσσαλονίκη στο Εθνικό Κολυμβητήριο

  • Κρήτη

Στα Χανιά στο Δημοτικό κολυμβητήριο

  • Χίος

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο

Δικαίωμα συμμετοχής μέχρι 4 στα ατομικά αγωνίσματα χωρίς όρια

Ημερομηνία διεξαγωγής Πρωταθλήματος

Στο διάστημα από 1 έως 14 Αυγούστου 2020, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 45 ημερών μετά την έναρξη της λειτουργία του Κολυμβητηρίου.