Χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε η καριέρα ενός πολύ μεγάλου αθλητή της υδατοσφαίρισης και ήταν τιμή μας που τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Κροάτης Γιόσιπ Πάβιτς, ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας της γενιάς του, έδωσε όλο τον εαυτό του προκειμένου να κατακτήσει η ομάδα του, ο Ολυμπιακός,  για 2η συνεχόμενη φορά το τσάμπιονς λιγκ. Λίγο έλλειψε να τα καταφέρει. Με τις αποκρούσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του στο τελευταίο οκτάλεπτο του χθεσινού τελικού Ολυμπιακού-Φερεντσβάρος, οδηγώντας τους ερυθρόλευκους σε μια εντυπωσιακή ανατροπή, που έστειλε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι ερυθρόλευκοι είδαν τον τερματοφύλακά τους να αποκρούει 2 πέναλτι, αλλά δυστυχώς για το Ελληνικό πόλο, το τρόπαιο πήγε στους Ούγγρους.

Η παρουσία του Πάβιτς (που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 3 τελικούς τσάμπιονς λιγκ με τον 1 να είναι μάλιστα κερδισμένος), ήταν πραγματικά εξαιρετικό γεγονός για το Ελληνικό πόλο. Ηταν ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα.

Φυσικά, είναι απόλυτα λογικό και ο ΑΝΟΓ να ευχαριστήσει τον Γιόσιπ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες. Ησουν ένα κόσμημα για το άθλημα, αλλά και για την νέα γενιά αθλητών της υδατοσφαίρισης.”